mandag den 16. juni 2014

Den tidlige syltetøj - jordbær, stikkelsbær og rabarber

Jeg har været ude og plukke de sidste af mine fine vinrabarber, mine dejlige søde jordbær og de første sure stikkelsbær... Og et par kirsebær 🌸



De blev til dejlig syltetøj, som jeg vil nyde på min morgen yoghurt... Hvis ikke far spiser det op inden 🌸

Alle opskrifter er til ca 1 glas a 300 ml

Jordbærsyltetøj

300 g jordbær
100 g + 50 g rørsukker
1/4 citron (skal og saft)
1/2 stang vanille
1/2 tsk melatin


Skær jordbærrene i kvarte, bland med 100 g sukker, citron, vanillekorn og vanillestang. Lad stå ved stuetemperatur i ca 1 time.
Bland den resterende sukker med melatin.
Giv de råsyltede jordbær et opkog og rør herefter melatinsukkeret i. 
Lad det koge i 6-8 min.
Tjek konsistensen undervejs ved at ligge en dråbe syltetøj på en kold flade.

Når konsistensen er perfekt, skal syltetøjen stå og dampe af et par minutter, men du rører let i det.

Hæld syltetøjen på skoldede glas, vend dem på hovedet til de er afkølede.


Stikkelsbærsyltetøj med hyldeblomst

200 g umodne stikkelsbær
3 skærme hyldeblomst
150 g rørsukker
1/4 stang vanille
1 dl vand

Skær enderne af stikkelsbærene


Kog dem med vand og hyldeblomst til de begynder at blive bløde.

Fjern hyldeblomsterne.
Rør forsigtigt sukker, vanillekorn og vanillestang i 🌸
Kog i 6-8 min eller til den har en god konsistens.

Derefter følg samme fremgangsmåde som ved jordbærsyltetøj.


Rabarbersyltetøj

125 g vinrabarber
60 g rørsukker
1/4 citron (saft og skal)
1/4 stang vanille
1/2 dl vand


Skær rabarberne i 1 cm lange stykker og bland med sukker, citron, vanillekorn og vanillestang.
Lad stå i ca 1 time ved stuetemperatur.

Kog de råsyltede rabarber med vandet til de er mørre - husk at røre!
Når blandingen er blevet til en fin kompot, hældes de på glas - samme metode som med jordbær 🌸



Perfekt til morgenmaden.... Men også til flødeisen 🌸

Ingen kommentarer:

Send en kommentar