Men sæsonen er kort, så det er med at komme ud og plukke så snart solen skinner og den dejlige duft at hyldeblomst fylder luften.
Det er vigtigt netop at plukke hyldeblomsterne på en solskinsdag, for der, er der mest vildgær på blomsterne.... og det er den der giver bobler 🌸
Til 5 liter champagne
4,5 l vand
1 kg sukker
3 citroner
30 hyldeblomstskærme 1. dag
10 hyldeblomstskærme 2. dag
Dag 1
Smelt sukkeret i 1,5 l vand og hæld siruppen i de resterende 3 l kolde vand.
Skær citronerne i skiver og læg i vandet sammen med hyldeblomsterne.
Lad gryden/skålen stå ved stuetemperatur i 24 timer uden låg.
(Man kan også tilføje et par rosenblade for ekstra aroma)
Dag 2
Fjern de gamlehyldeblomster og læg de nye i. Lad citronerne blive.
Dag 3
Fjern citron og hyldeblomst og læg låg på gryden. Stil den et køligere sted - f.eks. Spisekammer eller kælder.
Lad den stå i 2 døgn.
Dag 5
Sil saften gennem et fugtigt klæde og hæl på steriliserede flasker!
Husk mærkater 🌸
(Jeg har prøvet nogle fantastiske der var 2 år)
Nyd afkølet 🌸
Ingen kommentarer:
Send en kommentar