tirsdag den 17. juni 2014

Håndrørt flødeis uden æg

Jeg elsker rigtig flødeis!
Den som ikke indeholder en masse underlige numre og bogstaver, men rigtig fløde og vanille 🌸

Desuden er det super let at lave den selv, også hvis du ikke har en ismaskine. Jeg kaver en variant uden æggeblomme, som man ellers ville bruge ved en parfait, og for at den ikke bliver for fed, blander jeg letmælk i.

Den er perfekt som dessert med råsyltede jordbær 🌸


Ingredienser
Ca 6 personer

2,5 dl piskefløde
1,5 dl letmælk
100 g rørsukker
1 stang vanille
Et nip salt

Varm mælken op med sukker, salt, vanillekorn og vanillestang.

Rør til sukkeret er opløst.
Køl af til stuetemparatur og fjern vanillestangen.

Pisk fløden til en let skum.


Vend mælken i og sæt i fryseren med låg på.
Rør i isen hver halve time, og forsøg de første par gabge, at røre iskrystallerne ud, så der ikke kommer isklumper i den færdige flødeis,


Fortsæt indtil isen har den konsistens du bedst kan lide 🌸 jeg elsker når den er som softice!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar