Og hun blev glad!
Kagen er i 4 lag og til 10 - 12 personer
Bund
100 g marcipan
60 g rørsukker
60 g smør
1 æg
35 g mel
1 knsp salt
15 g mandler
Chokolade
50 g god 70% chokolade
Mousse
1 dl hjemmelavet jordbærsyltetøj (eller en god købt)
2 dl piskefløde
150 g skyr
4 blade husblas
1/4 lime
Gele
3 dl vand
50 g rørsukker
5 hele jordbær
4 blade husblas
200 g friske jordbær
Fremgangsmåde
Rør marcipan og sukker sammen.
Tilsæt smør.
Tilsæt æg.
Rør mel og salt i.
Slut af med at vende de grofthakkede mandler i.
Bag i en springform (20 cm) ved 200 grader til gylden - ca 15 min.
Lad den køle helt af! (Lav gerne dagen før)
Smelt chokoladen og hæld over den kolde bund. Sæt tilbage på køl.
Læg husblassen i blød.
Giv syltetøjen et opkog, tag af varmen og rør husblassen i et af gangen. Lad den køle af til stuetemperatur.
Pisk fløden til en let skum, vend først skyren i og derefter syltetøjen sammen med den revne limeskal.
Læg bunden tilbage i springformen med et stykke lagkagefilm i kanten. Hæld moussen over og sæt på køl.
Når moussen er stivnet, laves geleen.
Læg husblassen i blød.
Snit de 5 jordbær og kog med vand og sukker, til de har mistet deres farve.
Tag gryden af varmen, fjern jordbærrene og rør husblassen i et af gangen. Lad det køle af til stuetemperatur.
Skær de friske jordbær i skiver og vend i den tempererede gele og hæl den over moussen.
Og igen på køl - til geleen er stivnet.
Pynt med reven limeskal eller fine spiselige blomster 🌸
Ingen kommentarer:
Send en kommentar