søndag den 29. juni 2014

Lagkage med masser af chokolade, jordbær og marcipan 🌸

I morges skulle min nevø fejre sin 5 års fødselsdag, så der kom 20 børn til boller, pølsehorn og lagkage. 
Jeg meldte mig frivilligt til at stå for bagerierne!


Min nevø elsker jordbær, chokolade og ninja turtles, så det skulle selvfølgelig alt sammen være med i den færdige kage.

Kagen består af tre bunde - 1 brownie og 2 marcipan, to lag mousse - jordbær og hvid chokolade, smørcreme og marcipan.

Start med bundene, så de kan nå at køle helt af.
De er bagt i en springform (22 cm)



Browniebund

80 g mørk chokolade
65 g smør
100 g brun farin
1 æg
70 g mel
10 g kakao
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
1/2 tsk bagepulver

Smelt chokolade og smør over vandbad. 
Pisk æg, vanillesukker og farin til luftig snaps.
Vend smør-chokoladen i æggesnapsen.
Bland de tørre ingredienser og si det i chokolademassen.

Bag i springform ved 180 grader i ca 30 min. Den skal være mere fast end en nirmal brownie.


Marcipanbunde

2 æg
40 g sukker
60 g marcipan
20 g smør
60 g mandelmel
40 g mel
1/2 tsk bagepulver
50 g mørk chokolade

Pisk æg og sukker til en luftig snaps.
Riv marcipanen og rør med smøren, vend i æggesnapsen.
Bland mandelmel, mel og bagepulver og si det i æggesnapsen.

Smør springformen grundigt med smør.
Bag bundene af to omgange ved 220 grader i ca 15 min.

Smelt chokoladen og overtærk 1 bund.


Moussen

Jeg lavede en stor portion hvidchokolademousse som basismousse.

4 blade husblas
4 past. æggeblommer
60 g sukker + 5 g til vaniljekorn
1 + 3 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
1/2 stang vanilje
1 knsp salt

2 dl jordbærsyltetøj
2 blade husblas

10 - 15 små jordbær

Læg husblassen i blød.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Smelt den hvidechokolade med 1 dl fløde, vanillekorn, salt og vanillestang. Tag af varmen og rør husblassen i.
Vend den tempererede chokoladefløde i æggesnapsen.
Pisk den resterende fløde til en let skum og vend i æggesnapsen af 3 omgange. 
Sæt 2/3 køligt, mens du laver jordbærmoussen.

Læg husblassen i blød.
Giv syltetøjen et hurtigt opkog, tag af varmen og rør husblas i.
Lad den køle af til stuetemperatur og vend den derefter i 1/3 del af den hvide chokolademousse. 


Støb lagkagen i en form (20 cm) med lagkagefilm. 

1. Browniebund
2. Jordbærmousse
3. Lagkagebund med chokolade
4. Hvid chokolademousse med små friske jordbær


5. Lagkagebund


Sæt på køl min 2 timer, men gerne over natten.


Smørcreme

40 g blødt smør
200 g flormelis
1 spsk vand

Rør det hele sammen til en jævn masse og smør lagkagen op.


Marcipanovertræk

200 g marcipan
50 g flormelis

Ælt marcipanen til den er smidig (pas på ikke for meget).
Rul den ud tyndt og overtræk kagen.



Pynt

Smeltet chokolade
Glasur med frugtfarve
Smørcreme



Og server for en herlig hyperaktiv børneflok!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar