torsdag den 26. juni 2014

Moccaflødeis til dem med og uden ismaskine

Igår spurgte min faster mig, om jeg ville lave en rigtig moccaflødeis til hende. Hun fik den da hun rejste i Italien som ung, men har ikke kunne finde en lignende herhjemme.  Jeg sagde selvfølgelig ja til at give det et forsøg 🌸

Først ville jeg have lavet en hel ren flødeis med espresso i, men hvorfor ikke lave det til en lille lækker dessert. Jeg havde lige bagt et par tærter, og den overskydende mørdej blev bagt til et par smørkiks, som fik lov til at stå og køle af.
Imens lavede jeg isen. Det tager nogen timer i fryseren hvis man ikke har en ismaskine...


Ca 6 personer

Moccaflødeis

2 dl stærk espresso (rør evt. 1 tsk instant i)
2 spsk brun farin
2 æggeblomer
2 spsk rørsukker
2 dl piskefløde
2 æggehvider 
2 spsk flormelis

Bryg espressoen og rør farinen i. Stil i frysseren.
Pisk æggeblommerne hvide og luftige med rørsukkeren.
Pisk fløden til den får topppe og vend i æggeblommerne af tre omgange.

(Hvis du har en ismaskine, vender du kaffen i fløde og herefter marengs pisket på æggehvider og flormelis. Hvorefter du kører den på maskinen.)

Vend kaffen i og stil i fryseren en halv time, i en beholder med låg.
Pisk æggehviderne stive med flormelis, til det bliver en luftig marengs. 
Vend marengsen i den kolde flødeis og stil tilbage i fryseren.
Rør hver 20. Minut, for at kaffen ikke lægger sig i bunden. Fortsæt til softice konsistens.

Server den til en lille lækker tærte


eller lav den til en lille lækker isdessert!

Mocca flødeis med kiks, chokolade og hasselnødder.

15 hasselnødder
15 g mørk chokolade
50 g mørdejskiks/smørkiks

Knus mørdejskiksene og læg dem i bunden af en fin skål. Hæld moccaisen over og drys med hakkede ristede hasselnødder og mørkchokolade stykker. 

Server til kaffen med friske blåbær eller en syrlig sorbet.


Min tante elskede den 🌸

Ingen kommentarer:

Send en kommentar