tirsdag den 17. juni 2014

Sirup af vilde roser



Jeg var ude og gå i den dejlige solskin, og blev helt forelskede i alle de dejlige vilde blomster. Så jeg samlede en masse dejlige rosenblade fra hyben, vilde hyben, brombær og et par fra mine egne roser 🌸

Af alle bladene lavede jeg en rosenbladssirup, som jeg vil bruge som smag til sorbet, oven på min yoghurt eller noget helt tredje 🌸 det smager helt fantastisk!

Så hvis du har lyst til at gøre det samme, så spring udenfor med kurven under armen og pluk nogle dejlige velduftne rosenblade!

Alt du skal bruge er:

10 blade fra hybenroser (eller bland forskellige ligesom jeg)
200 g rørsukker
3 dl vand
1 spsk frisk citronsaft

Kog vand og sukker op under omrøring, når det koger fjernes det fra varmen og rosenbladene røres i sammen med citron.


Jeg vil gerne have at bladene er der i den færdige sirup, så jeg hældte på glas med det samme, ellers kan man sile dem fra efter 24 timer, og derefter hælde på glas 🌸







Ingen kommentarer:

Send en kommentar