Ca. 6 personer
Ingredienser
Ganache
100 g karamelliseret hvid chokolade
100 g + 50 g piskefløde
Marengsbunde
3 æggehvider
125 g rørsukker
1/2 citron - saft og skal
Hyldeblomstcreme
1/2 vanillestang
2,5 dl mælk
3 æggeblommer
75 g rørsukker
10 g maizena
1/2 citron
5 hyldeblomstskærme
Fyld
5 små stænger vinrabarber
30 g god 70% chokolade
Pynt
Jordbær
Hyldeblomster
Karamelliseret hvid chokolade
Fremgangsmåde
Varm 100 g fløde op til kogepunktet, hæld over chokoladen og rør let rundt til det er en fin jævn creme. Sæt på køl.
Smelt sukkeret med lidt vand og fjern fra varmen.
Pisk æggehviderne og hæl sukkeret i i en tynd stråle. Pisk til en sej marengs og slut af med citronen.
Tegn 3 cirkler på bagepapir med diameter 20 cm og fordel marengsen - mellem 0,5 og 1 cm tyk.
Bag ved 125 grader i ca. 1 time.
Køl af.
Mælk, vanillekorn og stang varmes op.
Æg og sukker piskes hvidt og luftigt. Tilsæt maizena og hæl mælken under piskning.
Sæt tilbage på varmen og giv et opkog under konstant omrøring.
Køl lidt af før citronsaft og skal tilføjes.
Læg blomsterne i og sæt på køl. (Fjern blomster før brug)
Skær rabarberne i små stykker og bag i ovnen, med lidt sukker, ved 150 grader i ca. 30 min. Køl af.
Pisk ganachen let op og pisk den resterende fløde let. Bland dem let sammen.
Læg kagen sammen:
Bund
Hyldeblomstcreme
Rabarber
Bund
Ganache
Hakket 70% chokolade
Bund
Pynt med små hyldeblomster, jordbær eller andet smukt 🌸
Nyd i dejligt selskab!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar