mandag den 21. juli 2014

Kanelkage med mandler og kaffe

For nogle uger siden spurgte min dejlige kusine Helene om jeg ikke ville være med til at bage en kage til hendes arbejde. Hun ville gerne lave en kanelkage med kaffeglasur. Det er ikke svært at finde en opskrift på det, men umuligt at finde to. Den enste der stort set var derude, var AMOs meget simple kage. Jeg læste derfor opskriften igennem og lavede mine egne rettelser - mindre sukker, lidt nødder osv.
Nu vil jeg ihvertfald dele den med jer!


Ca 15 personer

Ingredienser

125 g smør
300 g rørsukker
5 dl kærnemælk
400 g mel
4 tsk kanel
2 tsk natron
1 knsp salt
100 g mandler

50 g bødt smør
250 g flormelis
2 tsk god vanille sukker
4 spsk stærk espresso
1 spsk kakao pulver
1 knsp salt

25 g mandler
25 g sukker

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smør og rør i sukkeret til jævn masse.
Hæld kærnemælken i og rør sammen.
Si de tørre ingredienser sammen og tilsæt smørblandingen.
Hak mandlerne groft og vend i dejen.

Hæld i en 22 cm springform og bag ca 70 min - eller i en bradepande (20*30) og bag ca 45 min.

Lad kagen køle af inden glasuren påføres.


Rør smør, flormelis, vanille, kaffe, kakao og salt sammen indtil det er blandet - fortsæt ikke med at røre, det kan skille!
Fordel på toppen af kagen.

Smelt sukkeret på en pande til gyldent. Sluk for panden og vend mandlerne i. Hæld ud på bagepapir for at køle. Hak den afkølede mandelkrokant groft og drys på toppen af kagen.


Kollegaerne blev glade for kagen 🌸

Ingen kommentarer:

Send en kommentar