Nu vil jeg ihvertfald dele den med jer!
Ca 15 personer
Ingredienser
125 g smør
300 g rørsukker
5 dl kærnemælk
400 g mel
4 tsk kanel
2 tsk natron
1 knsp salt
100 g mandler
50 g bødt smør
250 g flormelis
2 tsk god vanille sukker
4 spsk stærk espresso
1 spsk kakao pulver
1 knsp salt
25 g mandler
25 g sukker
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smør og rør i sukkeret til jævn masse.
Hæld kærnemælken i og rør sammen.
Si de tørre ingredienser sammen og tilsæt smørblandingen.
Hak mandlerne groft og vend i dejen.
Hæld i en 22 cm springform og bag ca 70 min - eller i en bradepande (20*30) og bag ca 45 min.
Lad kagen køle af inden glasuren påføres.
Rør smør, flormelis, vanille, kaffe, kakao og salt sammen indtil det er blandet - fortsæt ikke med at røre, det kan skille!
Fordel på toppen af kagen.
Smelt sukkeret på en pande til gyldent. Sluk for panden og vend mandlerne i. Hæld ud på bagepapir for at køle. Hak den afkølede mandelkrokant groft og drys på toppen af kagen.
Kollegaerne blev glade for kagen 🌸
Ingen kommentarer:
Send en kommentar