Jeg undersøgte om det var bedst at sylte kirsebær med eller uden sten, og der var enighed om, at stenene skulle blive, for så ville den bitre kirsebæraroma fra stenene langsomt komme med. Det gør heller ikke mig noget, for så slipper jeg for at udstene kirsebærerne!
1 kg kirsebær med sten
250 g rørsukker
1/2 dl kirsebæreddike
1/2 stang vanille
7 dl vand
(1 tsk melatin)
Kog sukker, eddike, vanille og vandet par minutter.
Hæld kirsebærerne i og kog med i 2 min.
Tag kirsebærerne op med en hulske og læg dem i glasset.
Kog lagen yderligere 8-10 min (tilsæt melatin rørt med lidt sukker, hvis du ønsker tykkere lage).
Lad den herefter hvile 1 minut.
Hæld lagen over kirsebærerne så glasset er fyldt, sæt låg på. Lad stå 15 min og vend så på hovedet til den er afkølet.
Evt overskydende lage kan koges yderligere, så det bliver til sirup eller gele. (Højst sandsynligt gele hvis du har tilsat melatin)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar