torsdag den 24. juli 2014

Tørrede kirsebær



Jeg gik et par dage og overvejede hvordan jeg bedst muligt kunne bevare den rene søde kirsebærsmag, for ved syltning, likør og eddike bliver man nødt til at tilsætte andre ingredienser, som i større eller mindre grad vil afspejle sig i smagen. 
Jeg kom på at tørre dem, for jeg husker, at jeg engang smagte tørrede kirsebær, som smagte helt vidunderlige.

Hvis vejret er til det, hvilket det er denne sommer, kan man soltørre dem, hvilket både går meget hurtigere, men også giver et bedre resultat!

Jeg udstenede kirsebærerne og halverede dem. Hvorefter jeg lagde dem på en metal bakke midt i solen. Jeg havde dem ude ca. 5 timer den ene dag og satte dem ud 5 timer igen næste dag.

Man kunne også have tørret dem i varmluftovn ved 50 grader.

Resultatet skal helst være små sorte rynkede kirsebær, gerne lidt bløde!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar